Comunitatea operatorilor locali de rețele de telecomunicații

Întrebări frecvente

Cine poate deveni membru al Asociației Interlan?

Poate deveni membru al Asociației Interlan orice companie din România, cu capital integral privat și românesc, care deține un certificat tip de furnizor de rețele sau de servicii de comunicații electronice emis de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații și are o cifră de afaceri anuală de până la 15 milioane lei.

Cum poate deveni compania mea membru al Asociației Interlan?

Companiile care întrunesc condițiile preliminare pot transmite Asociației Interlan o solicitare de aderare, împreună cu un set de informații legate de companie. Aceste documente împreună cu copii ale celor de înregistrare legală și ale autorizărilor și certificărilor vor fi analizate de către membrii Consiliului Director, care vor invita reprezentantul companiei candidate la un interviu în vederea aderării. Ultimul pas este dezbaterea solicitării de aderare în cadrul Adunării Generale a companiilor membre, unde reprezentanții acestora vor decide dacă vei fi primit în familia noastră.

Există un profil specific al membrului Asociației Interlan?

În general, companiile membre ale Asociației Interlan sunt furnizori de servicii de acces la internet, televiziune prin cablu sau telefonie fixă și se adresează cu precădere utilizatorilor finali din segmentul rezidențial, însă multe din acestea au în portofoliul lor servicii care se adresează segmentului business, cum ar fi furnizarea de servicii de acces la Internet cu bandă garantată, servicii de transport de date, găzduire domenii de internet, găzduire servere în centre de date dedicate, servicii de gestionare a resurselor de numerotație IP și transferuri asociate, proiectarea și instalarea de rețele de date, programare web și baze de date, servicii de instalare echipamente de supraveghere video și multe altele.

Care sunt principalele beneficii pe care compania mea le poate avea în calitate de membru al Asociației Interlan?

Companiile membre ale Asociației Interlan beneficiază de condiții speciale privind utilizarea serviciilor pe care aceasta le oferă operatorilor de telecomunicații și rețele. Acestea au posibilitatea de a-și conecta rețeaua de date la infrastructura InterLAN Internet Exchange în orice punct de prezență și pe orice capacitate fără plata vreunei taxe suplimentare, alta decât cotizația de membru. Anumite servicii oferite de Asociația Interlan tuturor operatorilor de rețele din România au condiții tehnice și financiare mai avantajoase pentru companiile membre. Reprezentanții acestora pot beneficia de asigurarea unor servicii de transport și cazare la evenimentele organizate de Asociația Interlan: Adunări Generale, workshop-uri, conferința RONOG, alte evenimente ale industriei de profil găzduite sau susținute de aceasta.

Ce este RONOG și cum se implică Asociația Interlan în această activitate?

Romanian Network Operators Group, pe scurt RONOG, este un grup de lucru al operatorilor de rețele din România, care se întrunește anual în cadrul unei conferințe susținute de Asociația Interlan împreună cu partenerii săi tradiționali, Euro-IX, RIPE NCC și Internet Society, alături de alți sponsori care susțin proiect ale comunității și dezvoltarea de rețele fiabile și sigure. În cadrul conferinței RONOG se discută despre problemele actuale în gestionarea și dezvoltarea de rețele de comunicații de date și se prezintă noi tehnologii și reglementări în domeniu.

Ce sunt workshop-urile Asociației Interlan?

Asociația Interlan organizează periodic, o dată sau de două ori pe an, workshop-uri dedicate exclusiv reprezentanților companiilor membre pe teme tehnice ce țin de gestionarea rețelelor de date și cablu TV, legături de peering sau interconectare cu alte rețele, implementări destinate creșterii securității rețelelor și orice alte subiecte de interes general. Acestea sunt de regulă organizate împreună cu Adunările Generale ale membrilor Asociației și se desfășoară într-o zonă turistică din România unde participanții pot să interacționeze și să discute subiecte de interes comun într-un cadru informal.

Comunicate de presă

 • 08/04 Vă solicităm domnule Președinte al României să cereți Parlamentului României ca exceptarea privind aplicarea art.4 din Proiectul de lege pentru acordarea unor facilitați pentru contribuabilii operatori economici pe teritoriul României să se aplice tuturor furnizorilor de servicii telefonice, de internet și cablu TV. mai mult »
 • 15/10 Există multe maternități de stat în care se nasc copii cu dificultăți severe și au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor! mai mult »
 • 03/10 Cea de-a șasea ediție a evenimentului RONOG găzduit de Asociația InterLAN a avut loc în data de 01 Octombrie 2019, la Hotel JW Marriott Bucharest Grand din București mai mult »
 • 02/09 În ziua de marți 01 octombrie, începând cu ora 9:00 va alea loc cea de-a șasea ediție a conferinței RONOG la Hotel JW Marriott Bucharest Grand din București. mai mult »
 • 25/10 S-a încheiat o nouă ediție de succes a evenimentului dedicat operatorilor de rețele din România! Conferința RONOG 5 a avut loc marți, 23 octombrie 2018 la hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel. mai mult »
 • 24/09 Conferința RONOG a început numărătoarea inversă până la cea de-a cincea ediție ce va avea loc marți 23 octombrie, începând cu ora 9.00, la Hotel JW Marriott Bucharest Grand din București. mai mult »
 • 28/06 România a găzduit săptămâna trecută la Timișoara reuniunea regională RIPE SEE 7, evenimentul fiind găzduit de organizația europeană RIPE NCC în parteneriat cu Interlan. mai mult »
 • 02/11 RONOG 4 reunește ca în fiecare an reprezentanți ai operatorilor de rețele din România dar și din străinătate, participanții având astfel posibilitatea de a face schimb de experiență și de a împărtăși soluții și idei. mai mult »
 • 12/10 Asociația Interlan a solicitat oficial Președintelui ANCOM emiterea Deciziei prin care să se stabilească persoanele responsabile cu implementarea Avizului emis pentru rețeaua Netcity din București. mai mult »
 • 28/06 Reuniunea regională RIPE SEE 7 va avea loc anul viitor în perioada 18-19 iunie la Timișoara, evenimentul fiind organizat de RIPE NCC și găzduit de InterLAN Internet Exchange. mai mult »
Interlan Internet Exchange

Articole

 • AP Network devine membru cu drepturi depline în Asociația Interlan 17-12-2021 - AP Network devine membru cu drepturi depline în Asociația Interlan, începând cu data de 18 noiembrie 2021. mai mult »
 • InterLAN donează un radio Tesla din anul 1955 pentru Muzeul Echipamentelor de Comunicații ANCOM 06-12-2021 - InterLAN s-a alăturat Muzeului Echipamentelor de Comunicații donând un radio Tesla din anul 1955. Proiect a fost demarat de ANCOM în anul 2011 din dorința de a marca aniversarea a 20 de ani de administrare a spectrului de frecvențe radio și de a ilustra modul în care au evoluat comunicațiile și tehnologia de-a lungul vremii.În mai mult »
 • RIPE 83 27-11-2021 - În perioada 22-26 noiembrie 2021 are loc RIPE 83, eveniment online organizat de RIPE la care participă Eric Băleanu și Angela Stănescu și care reunește furnizori de servicii Internet (ISP), operatori de rețea și alte părți interesate din întreaga lume. Delegația InterLAN participă la cele 5 zile de prezentări, sesiuni tutoriale, workshopuri și discuții libere. mai mult »
 • Adunarea Generală a membrilor Asociației Interlan 18-11-2021 - În data de 18 noiembrie 2021 are loc online Adunarea Generală a membrilor Asociației Interlan. În cadrul Adunării Generale Extraordinare este prezentat și aprobat planul de buget pe anul 2022, se iau decizii privind proiecte viitoare și sunt aderați noi membri în cadrul Asociației. mai mult »
 • Asociația Interlan "Dăruiește Speranță!" în 2021 17-10-2021 - În octombrie 2021, Asociația Interlan extinde programul “Dăruiește Speranță”  donând către copiii fără posibilități din satul Buhăieni, județul Iași, echipamente necesare pentru susținerea orelor de școală în cadrul formatului online. Prin această acțiune, comunitatea Interlan oferă un mic ajutor pentru a dărui șanse copiilor la un viitor sănătos. DĂRUIEȘTE ȘI TU! Dacă dorești să te mai mult »
 • Cristian Copcea (VP Asociația Interlan) în cadrul emisiunii „Fresh Direct” difuzată la postul A7 TV 07-10-2021 - Cristian Copcea (VP Asociația Interlan) în cadrul emisiunii „Fresh Direct” difuzată la postul A7 TV a participat la dezbaterea în direct privind „pana” aplicațiilor din social media – motive, cauze și implicații din perspectiva abordării tehnice și impactul macro social. https://www.facebook.com/interlanro/videos/166348868997425 mai mult »
 • Interlan împlinește 16 ani! 02-10-2021 - Asociația Interlan a sărbătorit luna aceasta 16 ani de la înființare. Mulțumim membrilor și partenerilor pentru încrederea acordată de-a lungul timpului. Asociația Interlan își menține în continuare tradiția, implementând proiecte destinate comunității și asigurând un mediu de comunicare între operatori, furnizori de servicii și echipamente și autorități de reglementare cu scopul de a asigura utilizatorilor mai mult »
 • Workshop tehnic InterLAN 01-10-2021 - În perioada 1-3 Octombrie Asociația Interlan organizează pentru membrii săi un nou Workshop pe teme tehnice, eveniment desfășurat la Hotel Poseidon în Jupiter, Constanța. Participanții s-au implicat activ în dezbaterile subiectelor iar printre temele discutate se numără: Platforma TVX, Sisteme de supraveghere, Autorizare Rețele FO, SRT, precum și alte teme de interes pentru comunitatea InterLAN. mai mult »
 • SNP devine membru cu drepturi depline în Asociația Interlan 11-08-2021 - mai mult »
 • InterLAN Internet Exchange se alătură comunității MANRS 03-08-2021 - Începând cu data de 3 august 2021 InterLAN Internet Exchange se alătură comunității MANRS, fiind un participant activ în cadrul acestui proiect. Normele convenite reciproc pentru securitatea rutării (MANRS) reprezintă o inițiativă globală, susținută de Internet Society (ISOC), care oferă soluții pentru reducerea celor mai frecvente amenințări legate de rutarea datelor. ISOC este o organizație mai mult »