Există multe maternități de stat în care se nasc copii cu dificultăți severe și au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor!
Donând o parte din echipamente sau ajutând cu fonduri unitățile neo-natale din România, putem dărui acestor copilași o șansă la viață! Asta este tot ceea ce putem face ca acești copii să aibă o viață normală. Există maternități care nu au nicio facilitate pentru prematuri. Există maternități în care incubator înseamnă o cutie de fier dezmorțită cu o sticlă de apă caldă în ea. Lipsa acestor facilități nu este vina celor care lucrează acolo, ei fac tot ce pot cu resursele pe care le au. E vina sistemului nostru de sănătate care trebuie îmbunătățit.
‘Vă multumim pentru interesul acordat micilor noștri pacienți. Proiectul dumneavoastră, și anume acela de a dona aparatură medicală perfomantă unei maternități, este unul remarcabil cu atât mai mult cu cât, statistic vorbind, România se află pe un loc fruntaș în Europa în ceea ce privește mortalitatea infantilă. Acest incubator primit prin donație înseamnă nu numai asigurarea condițiilor optime necesare dezvoltării unui nou-născut cu probleme la naștere ci și părinți fericiți! În numele întregii echipe, vă multumim!’- Carmen Ștefan, dr. medic specialist, șeful secției de neo-natologie a spitalului județean Călărași.
‘Pentru prima dată pot să spun că suntem mândri că am demarat acest proiect prin care putem sprijini micuții și familiile lor în momente foarte dificile’ – Angela Stănescu, director executiv al Asociației Interlan.
‘Copiii merită cea mai bună asistență medicală și este crucial ca toate echipamentele și facilitățile potrivite să fie disponibile pentru a le oferi cele mai bune șanse posibile pentru un viitor sănătos’ – a declarat Silviu Trifu, reprezentantul companiei Sil-Miro și membru în Asociația Interlan, inițiatorul acestui proiect.
‘Prin acest proiect, comunitatea furnizorilor locali de servicii de telecomunicații demonstrează faptul că, pe lângă realizarea celei mai mari platforme de interconectare a rețelelor de comunicații electronice la nivel național prin mijloace proprii, reușește să se implice și să ajute și în alte probleme ale societății, sănătatea copiilor noștri fiind un subiect deosebit de important și sensibil’ – Eric Andrei Băleanu, președintele Asociației Interlan și reprezentantul companiei Phoenix Telecom.
Asociația Interlan, sponsorul acestui proiect, este o organizație non-profit fondată în anul 2005, al cărei scop principal este reprezentarea intereselor furnizorilor de telecomunicații din România și deține cel mai mare nod neutru de schimb de trafic de internet din România, InterLAN Internet Exchange.
Sursa: https://video.agerpres.ro/ots/2019/10/15/asociatia-interlan-daruieste-speranta--640363