Comunitatea operatorilor locali de rețele de telecomunicații

RONOG 2, cea mai mare conferință internațională a operatorilor de internet și telecomunicații

04.11.2015

În data de 29 octombrie 2015, la hotel Novotel din București, va avea loc cea de-a doua conferință anuală RONOG (Romanian Network Operators Group).

Evenimentul este organizat de Asociația Interlan, care dorește să continue tradiția și să reunească oameni care împărtășesc aceleași idealuri, dar cu experiențe și idei diferite.

Evenimentul din acest an, care vine după feedbackul pozitiv al primei ediții RONOG, își propune să aducă împreună specialiști din domeniul telecomunicațiilor care să împărtășească experiențe noi, tehnologii și trenduri actuale. RONOG 2 se adresează reprezentanților operatorilor de rețele, furnizorilor de servicii și conținut, furnizorilor de echipamente, companiilor românești și străine de profil.

Cel mai important lucru pe care îl realizează acest eveniment este tocmai crearea oportunității de întâlnire pentru cele mai importante voci din industria telecom, schimbul de idei, experiențe și opinii, dar și legat de aspectele tehnice care pot influența internetul.

Anul acesta, printre subiectele aduse în discuție la conferință se numără: epuizarea resurselor de tip IPv4 și găsirea de soluții pentru implementarea resurselor IPv6, direcțiile de dezvoltare ale internetului (noi tehnologii și aplicații, analize și previziuni, inovații), coordonarea internetului, guvernarea și practicile de reglementare, aspecte tehnice și sociale ale peering-ului și interconectărilor, operațiuni de rețea și securitate, livrarea de conținut.

Asociația Interlan, organizatoarea și gazda evenimentului, este o organizație non-profit al cărei scop principal este sprijinirea intereselor furnizorilor mici de telecomunicații din România. Fondată în 2005, la inițiativa a 6 furnizori de internet, are în momentul de față 28 de membri — furnizori de servicii de acces la internet, telefonie fixă, televiziune prin cablu și operatori de rețele din România. Din 2008, Interlan este membru cu drept de vot în Asociația Europeană a Internet-Exchange-urilor (Euro-IX).

Conferința RONOG 2015 este realizată cu susținerea Infoblox, Bitdefender, Ripe NCC, NX Data și Internet Society.

Sursa: http://www.amosnews.ro/ronog-2-cea-mai-mare-conferinta-internationala-operatorilor-de-internet-si-telecomunicatii-din-2015


Comunicate de presă

  • 08/04 Vă solicităm domnule Președinte al României să cereți Parlamentului României ca exceptarea privind aplicarea art.4 din Proiectul de lege pentru acordarea unor facilitați pentru contribuabilii operatori economici pe teritoriul României să se aplice tuturor furnizorilor de servicii telefonice, de internet și cablu TV. mai mult »
  • 15/10 Există multe maternități de stat în care se nasc copii cu dificultăți severe și au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor! mai mult »
  • 03/10 Cea de-a șasea ediție a evenimentului RONOG găzduit de Asociația InterLAN a avut loc în data de 01 Octombrie 2019, la Hotel JW Marriott Bucharest Grand din București mai mult »
  • 02/09 În ziua de marți 01 octombrie, începând cu ora 9:00 va alea loc cea de-a șasea ediție a conferinței RONOG la Hotel JW Marriott Bucharest Grand din București. mai mult »
  • 25/10 S-a încheiat o nouă ediție de succes a evenimentului dedicat operatorilor de rețele din România! Conferința RONOG 5 a avut loc marți, 23 octombrie 2018 la hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel. mai mult »
  • 24/09 Conferința RONOG a început numărătoarea inversă până la cea de-a cincea ediție ce va avea loc marți 23 octombrie, începând cu ora 9.00, la Hotel JW Marriott Bucharest Grand din București. mai mult »
  • 28/06 România a găzduit săptămâna trecută la Timișoara reuniunea regională RIPE SEE 7, evenimentul fiind găzduit de organizația europeană RIPE NCC în parteneriat cu Interlan. mai mult »
  • 02/11 RONOG 4 reunește ca în fiecare an reprezentanți ai operatorilor de rețele din România dar și din străinătate, participanții având astfel posibilitatea de a face schimb de experiență și de a împărtăși soluții și idei. mai mult »
  • 12/10 Asociația Interlan a solicitat oficial Președintelui ANCOM emiterea Deciziei prin care să se stabilească persoanele responsabile cu implementarea Avizului emis pentru rețeaua Netcity din București. mai mult »
  • 28/06 Reuniunea regională RIPE SEE 7 va avea loc anul viitor în perioada 18-19 iunie la Timișoara, evenimentul fiind organizat de RIPE NCC și găzduit de InterLAN Internet Exchange. mai mult »