Comunitatea operatorilor locali de rețele de telecomunicații

România a găzduit recent la Timișoara cea de-a șaptea reuniune regională a operatorilor de rețele din sud-estul Europei

28.06.2018

România a găzduit săptămâna trecută la Timișoara reuniunea regională RIPE SEE 7, evenimentul fiind găzduit de organizația europeană RIPE NCC în parteneriat cu Interlan, o asociație de furnizori de servicii de comunicații electronice și rețele care deține cea mai mare platformă națională neutră de schimb de trafic de internet și date.

Reuniunile regionale RIPE SEE se desfășoară în fiecare an în Europa de sud-est, oferind participanților oportunități de a împărtăși cunoștințe și experiențe și de a identifica domenii de cooperare regională. În acest an, evenimentul a avut loc la Timișoara, la acesta participând reprezentanți ai operatorilor și autorităților de profil din țările din regiune dar mai ales din România. 

Programul evenimentului a cuprins două zile de sesiuni de tutoriale și prezentări pe diverse teme de interes pentru operatori: IPv6 Security, Routing, Peering, Data Protection (GDPR), cooperare academică etc. În cursul serilor au fost organizate evenimente festive la care cei prezenți au putut discuta liber.

În cadrul conferinței, InterLAN Internet Exchange a prezentat informații actualizate despre platforma de peering la nivel național la care în momentul de față sunt conectați peste 90 de operatori atât din țară cât și din străinătate, precum și noua aplicație de management al platformei TVX, un proiect prin care operatorii conectați pot recepționa fluxuri video de la diverse posturi de televiziune din România pe care să le redistribuie apoi în rețeaua proprie clienților care beneficiază de servicii de televiziune prin cablu. Aplicația de management a acestei platforme permite furnizorilor de conținut audiovizual să dețină controlul asupra furnizorilor de cablu licențiați care le retransmit programele TV către clienții finali.

La eveniment au participat peste 100 de invitați din România, Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Germania, Marea Britanie, Italia, Macedonia, Olanda, Serbia, Slovenia, Ucraina și Africa de Sud.

RIPE NCC este organizația care administrează resursele de numerotație internet pentru zona Europei, Orientului Mijlociu și Asiei Centrale.

InterLAN Internet Exchange este cel mai mare nod neutru de schimb de trafic de date și internet din România deținut de Asociația Interlan, o organizație a furnizorilor de servicii de acces la internet și cablu TV. Printre cele mai cunoscute nume prezente în platformă se numără Facebook, Orange Romania, Google, Telekom Romania, Microsoft, Yahoo.

Etichete: InterLAN, Internet Exchange, telecom, peering, RIPE, Timisoara.

Sursa: https://comunicate.wall-street.ro/romania-a-gazduit-recent-la-timisoara-cea-de-a-saptea-reuniune-regionala-a-operatorilor-de-retele-din-sud-estul-europei-1314


Comunicate de presă

  • 14/02 Asociația Interlan semnalează faptul că prevederile proiectului de lege sunt de natură a afecta interesele legitime ale furnizorilor de servicii de comunicații electronice prin impunerea unor sarcini și obligații administrative disproporționate și cu evident impact economic, care pot genera imposibilitatea desfășurării activității specifice în domeniul comunicațiilor electronice mai mult »
  • 08/04 Vă solicităm domnule Președinte al României să cereți Parlamentului României ca exceptarea privind aplicarea art.4 din Proiectul de lege pentru acordarea unor facilitați pentru contribuabilii operatori economici pe teritoriul României să se aplice tuturor furnizorilor de servicii telefonice, de internet și cablu TV. mai mult »
  • 15/10 Există multe maternități de stat în care se nasc copii cu dificultăți severe și au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor! mai mult »
  • 03/10 Cea de-a șasea ediție a evenimentului RONOG găzduit de Asociația InterLAN a avut loc în data de 01 Octombrie 2019, la Hotel JW Marriott Bucharest Grand din București mai mult »
  • 02/09 În ziua de marți 01 octombrie, începând cu ora 9:00 va alea loc cea de-a șasea ediție a conferinței RONOG la Hotel JW Marriott Bucharest Grand din București. mai mult »
  • 25/10 S-a încheiat o nouă ediție de succes a evenimentului dedicat operatorilor de rețele din România! Conferința RONOG 5 a avut loc marți, 23 octombrie 2018 la hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel. mai mult »
  • 24/09 Conferința RONOG a început numărătoarea inversă până la cea de-a cincea ediție ce va avea loc marți 23 octombrie, începând cu ora 9.00, la Hotel JW Marriott Bucharest Grand din București. mai mult »
  • 28/06 România a găzduit săptămâna trecută la Timișoara reuniunea regională RIPE SEE 7, evenimentul fiind găzduit de organizația europeană RIPE NCC în parteneriat cu Interlan. mai mult »
  • 02/11 RONOG 4 reunește ca în fiecare an reprezentanți ai operatorilor de rețele din România dar și din străinătate, participanții având astfel posibilitatea de a face schimb de experiență și de a împărtăși soluții și idei. mai mult »
  • 12/10 Asociația Interlan a solicitat oficial Președintelui ANCOM emiterea Deciziei prin care să se stabilească persoanele responsabile cu implementarea Avizului emis pentru rețeaua Netcity din București. mai mult »