Comunitatea operatorilor locali de rețele de telecomunicații

România a găzduit recent la Timișoara cea de-a șaptea reuniune regională a operatorilor de rețele din sud-estul Europei

28.06.2018

România a găzduit săptămâna trecută la Timișoara reuniunea regională RIPE SEE 7, evenimentul fiind găzduit de organizația europeană RIPE NCC în parteneriat cu Interlan, o asociație de furnizori de servicii de comunicații electronice și rețele care deține cea mai mare platformă națională neutră de schimb de trafic de internet și date.

Reuniunile regionale RIPE SEE se desfășoară în fiecare an în Europa de sud-est, oferind participanților oportunități de a împărtăși cunoștințe și experiențe și de a identifica domenii de cooperare regională. În acest an, evenimentul a avut loc la Timișoara, la acesta participând reprezentanți ai operatorilor și autorităților de profil din țările din regiune dar mai ales din România. 

Programul evenimentului a cuprins două zile de sesiuni de tutoriale și prezentări pe diverse teme de interes pentru operatori: IPv6 Security, Routing, Peering, Data Protection (GDPR), cooperare academică etc. În cursul serilor au fost organizate evenimente festive la care cei prezenți au putut discuta liber.

În cadrul conferinței, InterLAN Internet Exchange a prezentat informații actualizate despre platforma de peering la nivel național la care în momentul de față sunt conectați peste 90 de operatori atât din țară cât și din străinătate, precum și noua aplicație de management al platformei TVX, un proiect prin care operatorii conectați pot recepționa fluxuri video de la diverse posturi de televiziune din România pe care să le redistribuie apoi în rețeaua proprie clienților care beneficiază de servicii de televiziune prin cablu. Aplicația de management a acestei platforme permite furnizorilor de conținut audiovizual să dețină controlul asupra furnizorilor de cablu licențiați care le retransmit programele TV către clienții finali.

La eveniment au participat peste 100 de invitați din România, Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Germania, Marea Britanie, Italia, Macedonia, Olanda, Serbia, Slovenia, Ucraina și Africa de Sud.

RIPE NCC este organizația care administrează resursele de numerotație internet pentru zona Europei, Orientului Mijlociu și Asiei Centrale.

InterLAN Internet Exchange este cel mai mare nod neutru de schimb de trafic de date și internet din România deținut de Asociația Interlan, o organizație a furnizorilor de servicii de acces la internet și cablu TV. Printre cele mai cunoscute nume prezente în platformă se numără Facebook, Orange Romania, Google, Telekom Romania, Microsoft, Yahoo.

Etichete: InterLAN, Internet Exchange, telecom, peering, RIPE, Timisoara.

Sursa: https://comunicate.wall-street.ro/romania-a-gazduit-recent-la-timisoara-cea-de-a-saptea-reuniune-regionala-a-operatorilor-de-retele-din-sud-estul-europei-1314


Comunicate de presă

  • 30/09 Cea de-a șaptea ediție a evenimentului RONOG găzduit de Asociația Interlan a avut loc în data de 29 Septembrie 2022 la București, unde au participat reprezentanți ai operatorilor de rețele de telecomunicații și ai organizațiilor de profil din Romania precum și din regiune. Evenimentul a reunit peste 130 de participanți ce au abordat subiecte privind direcțiile de dezvoltare a internetului, perspective și provocări cu care se confruntă operatorii de telecomunicații din România, securitatea reţelelor şi sistemelor informaţionale, beneficiile pe care le oferă conectarea operatorilor la platformele de schimb de trafic de internet, implementarea tehnologiei 5G în Romania, operaţiuni de testare și măsurare a parametrilor de reţea, Wi-Fi 6, influenţa Unix-ului în apariţia şi dezvoltarea Internet-ului în Romania pe scară largă. mai mult »
  • 06/09 Conferința RONOG revine în forță cu o ediție marcantă, prin participarea celor mai buni specialiști din domeniul telecomunicațiilor. Participanții sunt reprezentanți din cadrul companiilor care oferă servicii de acces la internet, transmisiuni de date, servicii de voce, cablu TV, furnizori de conținut, găzduire servere și domenii de internet, colocare și centre de date, dar și din rândul autorităților de reglementare, al furnizorilor de echipamente și soluții de securitate etc. mai mult »
  • 14/02 Asociația Interlan semnalează faptul că prevederile proiectului de lege sunt de natură a afecta interesele legitime ale furnizorilor de servicii de comunicații electronice prin impunerea unor sarcini și obligații administrative disproporționate și cu evident impact economic, care pot genera imposibilitatea desfășurării activității specifice în domeniul comunicațiilor electronice mai mult »
  • 08/04 Vă solicităm domnule Președinte al României să cereți Parlamentului României ca exceptarea privind aplicarea art.4 din Proiectul de lege pentru acordarea unor facilitați pentru contribuabilii operatori economici pe teritoriul României să se aplice tuturor furnizorilor de servicii telefonice, de internet și cablu TV. mai mult »
  • 15/10 Există multe maternități de stat în care se nasc copii cu dificultăți severe și au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor! mai mult »
  • 03/10 Cea de-a șasea ediție a evenimentului RONOG găzduit de Asociația InterLAN a avut loc în data de 01 Octombrie 2019, la Hotel JW Marriott Bucharest Grand din București mai mult »
  • 02/09 În ziua de marți 01 octombrie, începând cu ora 9:00 va alea loc cea de-a șasea ediție a conferinței RONOG la Hotel JW Marriott Bucharest Grand din București. mai mult »
  • 25/10 S-a încheiat o nouă ediție de succes a evenimentului dedicat operatorilor de rețele din România! Conferința RONOG 5 a avut loc marți, 23 octombrie 2018 la hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel. mai mult »
  • 24/09 Conferința RONOG a început numărătoarea inversă până la cea de-a cincea ediție ce va avea loc marți 23 octombrie, începând cu ora 9.00, la Hotel JW Marriott Bucharest Grand din București. mai mult »
  • 28/06 România a găzduit săptămâna trecută la Timișoara reuniunea regională RIPE SEE 7, evenimentul fiind găzduit de organizația europeană RIPE NCC în parteneriat cu Interlan. mai mult »